RebelSports - Av gamblers för gamblers
Användarnamn:
Lösenord:
Kom ihåg inloggning
Glömt lösenord? Ny användare?
SveaAffiliates advert
  Huvudmeny  
  Hem

Forum
Shoutbox

Sportnyheter
StatFox
 
 
  Senaste 10 inläggen  
   
 
  Scoreboard  
 
NHL MLB
 
 
 
News Archive
 
Eurovision 2016
 
News Archive
  Asian Handicap är något som bara växer. Fler verkar få upp ögonen för denna näst intill revolutionerande spelform. Är det då något att rekommendera nätspelaren? Absolut! Varför ska jag nu berätta.

Från början härstammar spelformeln Asian Handicap från Asien vilket också hörs på namnet. Då var det främst svartbookies som erbjöd dessa handikappspel. Från några år sedan blev Asian Handicap även populärt i Europa och har funnits tillgängligt på Internet sedan dess. Den största anledningen till att spelformlen spred sig till Europa beror på den hårda konkurensen mellan vadhållningsföretagen. Intresset började genast att växa och så har det fortsatt. Nu satsar fler och fler bolag på Asian Handicap vilket givetvis gynnar oss spelare. Det gör att det finns fler bolag att tillgå och viggen är dessutom väldigt låg.

Den låga viggen är den främsta faktorn till att Asian Handicap är så spelvänligt. Det ger oss spelare väldigt bra villkor och nu har vi helt plötsligt fått en sportslig chans att kunna vinna på fotboll i det långa loppet. Tidigare har fotboll varit en sport med ganska risiga chanser till att uppnå vinst i längden. Så är det givetvis fortfarande. Om man väljer att endast spela Drawoption (1X2) vill säga. Nu ska jag inte klanka ner och säga att drawoption är totalt värdelöst. Så är det inte. Givetvis kan man hitta många värdefulla odds även där och självklart ska man inte sluta leta efter bra investeringsmöjligheter på den fronten. De finns. Men att jämföra Drawoption med Asian Handicap som spelform går inte. Asian Handicap ÄR totalt det bättre alternativet. Det finns så mycket mer värdeodds att tillgå där. Fler spel ger en högre omsättning vilket i sin tur ger en ökad vinst om man är på rätt sida "plus- och minus-strecket". Man ökar såklart också sina chanser att hamna på rätt sida "strecket" med Asian Handicap p.g.a. av den låga viggen.

Viggen, eller spelavdraget som det också heter, kan hos vissa bookmakers vara så lite som 2,5%. En bookmaker som varmt rekommenderas för dig som använder dig av Asian Handicap är Pinnacle Sports.

Pinnacle Sports är en stor bookmaker vilket skapar trygghet, de har höga limits och framförallt; en låg vigg. Bookmakers som erbjuder Asian Handicap och Drawoption har ofta olika spelavdrag på de två spelformerna. På Drawoption ligger spelavdraget ofta på 10-12% medans det är betydligt lägre på Asian Handicap, mellan 2,5-5%. Uppskattningsvis vinner spelarna och bookmakern varannat vad på Asian Handicap eftersom handikappet gör matcherna jämna på förhand.

Nu finns det givetvis fler fördelar med Asian Handicap än den låga viggen som jag tjatat så mycket om.

En av dessa fördelar är att man har två alternativ (50/50) att välja på istället för tre (33/33/33).

För det första blir förlustperioderna kortare vilket är mer skonsamt för kassan och samtidigt minskar ju risken att gå bankrutt. Att Asian Handicap oftare genererar i vinster än vad Drawoption gör är dessutom en viktig detalj för spelarens psyke. Den psykologiska faktorn ska absolut inte underskattas. En spelare med bra självförtroende och ett starkt psyke har goda förutsättningar att lyckas. Nu är spel givetvis så mycket mer än psykologi men att psykologi är en viktig faktor för spelaren ska man inte skjuta under mattan. Alltså, Asian Handicap kan stärka psyket jämfört med Drawoption.

En tredje faktor som talar för Asian Handicap är att det ger mer spänning för nöjesspelaren. Ett mål kan förändra ditt vad totalt, även om ett lag leder två mål. Detta gör att det ofta är spännande matcherna igenom.

Endel handikapp kan vara svåra att förstå och här skall jag förklara vad de vanligaste handikappen innebär.

AIK -0,5 - Örebro +0,5

Det här betyder att Örebro får ett halvt mål i handikapp.Om du har spelat på Örebro vinner du ditt vad om Örebro vinner eller om matchen slutar oavgjort. Har du däremot spelat på AIK går ditt vad in endast om AIK vinner matchen.


Hammarby 0:0 IFK Göteborg

Om du har spelat på Hammarby vinner du vadet om Hammarby vinner matchen. Har du spelat på IFK Göteborg går ditt vad in om IFK Göteborg vinner. Slutar matchen oavgjort får du insatsen tillbaka oavsett vilket lag du har spelat på.


Helsingborg -1/4 - Malmö +1/4

Det här betyder att Malmö får 1/4 mål i handikapp. Om du har spelat på Malmö vinner du ditt vad om Malmö vinner matchen. Slutar matchen oavgjort vinner du halva vadet. Har du spelat på Helsingborg vinner du ditt vad om Helsingborg vinner matchen. Slutar matchen oavgjort förlorar du halva ditt vad.


Halmstad -3/4 - Enköping +3/4

Det här betyder att Enköping får 3/4 mål i handikapp. Om du har spelat på Enköping vinner du ditt vad om Enköping vinner eller om matchen slutar oavgjort. Om Enköping skulle förlora med ett mål förlorar du halva din insats. Har du spelat på Halmstad vinner du ditt vad om Halmstad vinner matchen med två mål eller fler. Om Halmstad vinner matchen med ett mål vinner du halva ditt vad.


Djurgården -1 - Örgryte +1

Det här betyder att Örgryte får ett mål i handikapp. Om du har spelat på Örgryte vinner du ditt vad om Örgryte vinner matchen eller spelar oavgjort. Om Örgryte förlorar med ett mål får du insatsen tillbaka. Har du spelat på Djurgården vinner du vadet om Djurgården vinner matchen med två mål eller fler. Om Djurgården vinner matchen med ett mål får du insatsen tillbaka.


AIK -1,5 - Öster +1,5

Det här betyder att Öster får 1,5 mål i handikapp. Om du har spelat på Öster vinner du ditt vad om Öster vinner matchen, spelar oavgjort eller förlorar med ett mål. Har du spelat på AIK vinner du endast vadet om AIK segrar med två mål eller fler.

I två fall här ovan kan man förlora halva sitt vad.
Antingen om man har spelat -1/4 och matchen slutar med oavgjort eller...

...om man har spelat +3/4 och matchen slutar med uddamålsförlust.

Många anser att dessa två handikapp inte är lönsamma att spela. Jag hävdar att det är fel och känner mig säker på den punkten. Visserligen ger de en negativ avkastning om matcherna slutar som jag nämnde men det är viktigt att hela tiden tänka långsiktigt. På det här sättet begränsar man sina förluster vilket är lika viktigt som att öka sina vinster.

LÅNGSIKTIGT TÄNKANDE är och kommer alltid att vara A & O inom spelets värld.


Som i så många andra idrotter är storfavoriterna nästan alltid nerspelade och utan värde. Att istället försöka hitta värdespel bland underdogsen är en bättre idé. Nu säger jag inte att varenda underdog spelbar, bara att det är rätt ställe att leta på. Eftersom man i praktiken spelar mot de andra spelarna och inte mot bookmakern är det väldigt viktigt att lyssna på den stora massan. Spelar du MED den stora massan blir du sannolikt en förlorare. Spelar du däremot MOT den stora massan ökar du drastiskt dina möjligheter till att bli en vinnare. Det här gäller inte bara inom Asian Handicap utan inom de flesta idrotter. Den stora massan spelar tex nästan alltid på storlagen eller emot skadedrabbe lag. Därför uppstår värdet ofta på underdogsen och PÅ skadedrabbede lag. Lyssna därför på hur allmänheten resonerar! Då får du mycket gratis.

Oddsen justeras nästan alltid någon gång innan matchstart. Om du (mot all förmodan) skulle finna värde i en storfavorit rekommenderar jag att du spelar direkt. Oddset på favoriterna sjunker ofta timmarna innan matchstart.

Om du däremot tycker att du har hittat ett bra spel på en underdog (vilket är mer sannolikt) kan det löna sig att hålla huvudet kallt och vänta så länge som möjligt innan du köper oddset. Chansen att oddset stiger när det väl börjar dra ihop sig är större än att det kommer att sjunka.

Följ utvecklingen av hur oddsen förändras!

Det ger dig en stor hjälp om du skall bedömma när oddset har nått sin topp.

Att spela Asian Handicap är absolut ingen lätt sak. Det tar tid att lära sig hur handikappen ska värderas sett till oddsen.
Det är definitivt värt att lägga ner tid och försöka lära sig hur det fungerar. Jag lovar. Bättre förutsättningar för spelaren finns inte inom fotboll.

av Matte Strååt
  Eurovision 2016
Nya registreringar - VIP-kod
Baseball - en bookie guide
March Madness - trender och vinklar
Betting baseball totals
Asian Handicap
NHL-Betting
Hur mycket betalar Du i avgift?
RebelSports 2.0!

Site design based on DAJ Glass (1.0.7) phpBB template by Dustin Baccetti
Installation and server space provided by RiotDesign. All content is valid HTML 4.01 Transitional and CSS.