RebelSports - Av gamblers för gamblers
Användarnamn:
Lösenord:
Kom ihåg inloggning
Glömt lösenord? Ny användare?
SveaAffiliates advert
  Huvudmeny  
  Hem

Forum
Shoutbox

Sportnyheter
StatFox
 
 
  Senaste 10 inläggen  
   
 
  Scoreboard  
 
NHL MLB
 
 
 
News Archive
 
Eurovision 2016
 
News Archive
  Hockey är för de flesta en utmaning att behärska och tjäna pengar på. Men det finns vissa grundläggande principer eller vinklar som man kan ta till hjälp när man ska analysera matcherna. Generellt sett så är det två element som gör NHL så unikt och ibland frustrerande.

Eftersom sporten är så målsnål, kan slumpmässiga händelser på plan få en stor inverkan på utgången av matchen. Ingenting är mer frustrerande än att förlora en match på grund av en tillfällighet.

Tack vare det späckade schemat i NHL så är det ett faktum att lagen inte bryr sig om vissa matcher medans man preparerar sig till det yttersta i andra situationer. Ett exempel kan vara ett lag som flugit tvärs över USA och är Back-To-Back mot en icke Conference rival.

Vad dessa ovanämda element talar om för Oss är att alla lag har god chans att vinna. Praktiskt sett så betyder det att Du kommer få problem att göra ett plus om Du gillar att spela favoriter, Du kommer få problem med att ha en tillräckligt hög vinstprocent för att täcka mängden pengar Du måste lägga på favoriterna.

Själv letar jag till största delen underdogs som jag tycker ska ha en god chans att vinna, jag använder mig då av en mängd betting-vinklar (angles) som gör att jag kan se att ett favoriserat lag befinner sig i en knepig sits och att de i just denna sits är svagare än vad statistiken och oddset återspeglar, eller en situation som talar för underdoggens styrka.

Nedan tänkte jag ge en kort beskrivning på de vanligaste vinklarna/angels som duktiga NHL-cappers använder sig av.

Spelschema-angles
Eftersom hockeyn har ett så fullspäckat spelschema kan Du ofta hitta lag som har starkare eller svagare sits tack vare ett tufft matchande. Dessa vinklar är till för att hitta lag(favoriter helst) som har en dålig sits tackvare spelschemat.

Första hemma efter en bortatripp
De här vinklen bygger på att Du spelar mot ett lag som gör sin första hemmamatch efter en längre tripp, den ska helst ha sträckt sig över fyra eller fler borta matcher. Och vinkeln blir desto starkare ju mer lyckad trippen varit. Och man kan ofta få ett saftigt överodds på det besökande laget. Den bygger på både förväntningar från hemmafansen, att nu har det lossnat och att när lag legat ut på tripp så har man sovit, ätit och druckit hockey, men väl hemma hos familjen/flickvännen ägnar man sig åt andra aktiviterter som ofta leder till att laget kommer ut helt flata i första matchen. Det skall helst endast vara en dag hemma efter sista borta matchen, då är omställningen som störtst, denna vinkel gick 35-19 ATS i fjol +17.7units.


Att blicka frammåt/sandwich match

Vad Du ska försöka hitta här är ett lag som har en viktig match nära inpå sig i sitt schema (mot en div rival eller t ex ett lag som slog ut dem ur slutspelet i fjol osv). Laget kommer då som oftast att blicka frammåt mot detta viktiga möte och då har Du chansen att få ett fint odds på andra sidan förutsatt att laget i sandwich sitsen är en favorit. Du får helt enklet en fördel genom den dåliga mentala förberedelsen favoriten har tack vare att man blickar framåt mot nästa motståndare.

Back-to-Back
Back to back brukar skrivas B2B av rebelsports nhl posters på forumet och är en mycket populär vinkel. Denna bygger på att Du ska gå emot lag som spelat natten innan. Denna gick 109-55-22 SU(raktav dvs utan hc) i fjol. Men här kan det vara viktigt att titta lite på resp. lags rec i B2B sits, den informationen hittar du lätt på covers.com hemsida t ex. För det finns lag som spelat bra i B2B sits. Ex i fjol TB 1-7 ATS medans Boston var 7-3 ATS.

Tredje matchen på fyra dagar
Detta är en förlängning av B2B, skrivs ofta ut som 3/4 på vårat forum. Lag som befinner sig i 3/4 eller 4/6 sits kan förväntas vara slitna. Om laget dessutom ska möta en utvilad motståndare så är vinklen ännu starkare eller ett lag som spelat starkt i tredje perioderna. Denna info går att finna på sportsline eller onlineAthens databas, länkar finns på rebelsports links avdelning under statistik.

Föregående match
Om Du följer ett lag på nära håll i NHL så kommer Du att märka att känslor och spelstil bär lagen med sig från föregående matcher. Så vida det inte är ett långt uppehåll mellan matcherna, i dessa fall får du en försmak på hur ett lag kommer att spela och Du kan då basera dina beslut på det.

Tredje perioden kontra första perioden

Den här vinklen är till för att hitta lag som vann sin förra match lätt, men spelade dåligt/slarvigt i den sista perioden, ett exemple, Atlanta vinner 5-2 mot NYR, men är helt viljelösa i den tredje perioden, man hade en 5-0 ledning från de två föregående perioderna. Och tackvare detta livlösa spel i den sista perioden bär man det med sig till nästa match.Och då kan det var värt att gå emot ett sånt lag i deras nästa match.

Borde vunnit sin senaste match
Många gånger så spelar ett lag ut ett annat, men förlorar tackvare ett fantastiskt målvaktsarbete av mots.keeper. I detta läge har Du ett lag som kommer in i nästa fight med ett bra spel och är mycket frustrerade och revanschsugna, det kan då vara ett bra bet till ett bra Odds eftersom de kommer från en förlust.

Speciella tillfällen
Detta är en vikel där Du har t ex en målvkat som ställs mot sitt forna lag för första gången, speciellt intressant om det är på bortaplan. Även tränar byten tycker jag passar in i den här kategorin, lag som bytt tränare brukar till 98% vinna första matchen efter bytet

Hemma-Hemma serier

När två lag möts på resp. hemmaplan utan någon annan motsåndare emellan. Vinklen går ut på vad man ska spela på i G2. Dvs motsatt total och laget som förlorade G1. Allt som oftast får G2 motsatt resultat till G1, dvs var det en tight målsnål föreställning i G1, så kan man förvänta sig att lagen försöker öppna upp spelet och en mer målrik match är att vänta, och naturligtvis omvänt då G1 var målrik.
  Eurovision 2016
Nya registreringar - VIP-kod
Baseball - en bookie guide
March Madness - trender och vinklar
Betting baseball totals
Asian Handicap
NHL-Betting
Hur mycket betalar Du i avgift?
RebelSports 2.0!

Site design based on DAJ Glass (1.0.7) phpBB template by Dustin Baccetti
Installation and server space provided by RiotDesign. All content is valid HTML 4.01 Transitional and CSS.